reklama

Reformowane ślimaki

reklama
Reformowane ślimaki
Villa Intrata
ul. Kostki Potockiego 23, Warszawa
Kiedy: 2020-01-19
Czas trwania: 12:00 - 14:00
Koszt wstępu: bilety

Podczas warsztatów kulinarnych zmierzymy się z kuchnią barokową, tym razem w wydaniu niemieckim!

Sięgniemy do receptur z książek kucharskich z XVII wieku, który był okresem intensywnego rozwoju niemieckiej literatury kulinarnej. Znajdziemy się w samym środku barokowej dyskusji dotyczącej „dobrego smaku”. Przygotujemy dania, które symbolizowały kulinarną nowoczesność, jak również te, o których nie mogli i nie chcieli zapomnieć tradycjonaliści.

O starych i nowych wzorcach smaku, ich związku ze statusem społecznym i zdrowiem oraz o zaskakujących polskich wątkach odnalezionych w niemieckich książkach kucharskich opowie dr Marta Sikorska, autorka najnowszej publikacji Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie „Smak i tożsamość. Polska i niemiecka literatura kulinarna w XVII wieku”.

ODBIORCY: dorośli
MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
TERMIN: 19 stycznia, godz. 12.00
KOSZT: 120 zł – bilet zwykły, 90 zł – bilet ulgowy

BILETY dostępne od 10 stycznia
stacjonarnie w kasie muzeum oraz online

KONTAKT
Adrian Ordakowski
m: aordakowski@muzeum-wilanow.pl
t: 531 058 880 



reklama
reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

1°C
3.6km/h
995hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama
reklama
reklama
reklama