reklama

Ryby słodkowodne w gąszczu przepisów

reklama
Ryby słodkowodne w gąszczu przepisów
Villa Intrata i Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Kiedy: 2021-04-15
Czas trwania: 18:00
Koszt wstępu: bezpłatne

www.facebook.com/events/461215878533987/ 

Czy ryby były ważnym elementem diety w XVII-wiecznej Rzeczypospolitej? Wątpliwości te rozwiewa kuchmistrz Stanisław Czerniecki, który jeden z trzech rozdziałów "Compendium Ferculorum" poświęcił potrawom rybnym. Wśród nich znajdziemy oryginalne receptury na rodzime gatunki ryb słodkowodnych. Poprzez gąszcz przepisów i arkanów kulinarnych przeprowadzi nas szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie - Maciej Nowicki.
#Muzea_MKDNiS



reklama
reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

12°C
3.6km/h
1006hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama
reklama
reklama
reklama