reklama

East Asia Story - Kulinarna Podróż Przez Azję

reklama
East Asia Story - Kulinarna Podróż Przez Azję
ul. Klimczaka 1, Warszawa
Kiedy: 2019-02-12
Czas trwania: 18:00 - 22:00
Koszt wstępu: 249 zł

Tym razem proponujemy Wam wspaniałą, kulinarną podróż przez Azję! Wspólnie odwiedzimy Japonię, Tajlandię, oraz Koreę i przygotujemy dania, które mają największy wpływ na kulinarne trendy Azji.

Warsztaty poprowadzi Bartosz "Snecz" Dębski - swoje dania opiera na fuzji wschodnich smaków z kuchniami całego świata. Pracował w wielu uznanych restauracjach zarówno w Łodzi jak i w Warszawie. Współtworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH:

SHIO RAMEN – Filozofia tworzenia dania, które obok sushi jest najpopularniejszą potrawą w Japonii. Shio ramen podany z makaronem alkaicznym, Chashu - delikatnym brzuchem wieprzowym, grillowanym pomidorem, jajkiem Ajitsuke, nori i dymką.

BAO Z K.F.C. (KOREAN FRIED CHICKEN) – Parowana bułeczka, która szturmem zdobywa świat gastronomii, bao podana z mięsem z uda kurczaka w pikantnej glazurze wywodzącej się z Korei, piklowanymi warzywami i pikantnym majonezem

PAD THAI – Flagowe danie Stir-Fry robione na woku, wywodzące się z Tajlandii. Pad Thai z krewetkami, tamaryndowcem, jajkiem, kiełkami mung, fistaszkami, kolendrą i szczypiorkiem.


Będzie przepysznie! 

reklama
reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

15°C
6.2km/h
1016hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama
reklama
reklama

Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej do czego służą i jak nimi zarządzać. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na ich używanie. ROZUMIEM