reklama

Wyjątkowa kolacja degustacyjna w Bistro Royal z Master Sommelierem Piotrem Pietrasem.

reklama
Wyjątkowa kolacja degustacyjna w Bistro Royal z Master Sommelierem Piotrem Pietrasem.
Bistro Royal
ul. Klimczaka 1, Warszawa
Kiedy: 2019-08-21
Czas trwania: 19:00
Koszt wstępu: 290 zł/ os.

Restauracja Bistro Royal przygotowała dla prawdziwych koneserów wspaniałego jedzenia i wyśmienitego wina wyjątkową kolację - Przystanek Wino z Master Sommelierem Piotrem Pietrasem.

Menu na ten szczególny wieczór zostało skomponowane przez Szefa Kuchni Arka Foszcza, a o specjalną selekcję wina zadbał nie kto inny jak jeden z najbardziej uznanych i wykwalifikowanych sommelierów na świecie- Piotr Pietras.

Piotr jest Mistrzem Polski Sommelierów 2015 i 2016, Wicemistrzem Europy Sommelierów 2017, Najlepszym Młodym Sommelierem Świata 2017 i 6-tym Sommelierem Świata 2019.
W 2017 zdał także (jako drugi Polak w historii) kompleksowy egzamin na Master Sommeliera.

MENU NA WIECZÓR

I danie
Ostryga/malina/szczaw
Christophe Mignon, Pur Meunier, Extra Brut, Szampania, Francja, 14/15

II danie
Ceviche z dorady z kwiatami bzu/koperek/ogórek/chrzan/nasturcja
Frank John, Riesling, Bundsandstein, Palatynat, Niemcy, 2016

III danie
Dorsz/mule galicyjskie/bisque/szczypior/smażony koper włoski
Forjas del Salnes, Maria Luisa Lazaro, Albariño, Rias Baixas, Hiszpania, 2013

IV danie
Żebro wieprzowe/kasza gryczana/velute szafranowe/ośmironiczki baby/kwaśna śmietana/
Henri Milan, Le Vallon, Prowansja, Francja, 2014

V danie
Polędwica wołowa/kurki/piklowana cukinia/cukinia/sałata rzymska/demi glace
Brigitte & Gerhard Pittnauer, Blaufränkisch, Rosenberg, Burgenland, Austria, 2009

VI danie
Rabarbar terina/kompot z rabarbaru/kruszonka/lody z natki pietruszki.
Triangle Wines, Salvo Semillon, Uco Valley, Argentyna, 2017



reklama
reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

10°C
2.1km/h
1004hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama
reklama
reklama
reklama